top of page

'Geen terugkeer huldiging Maastrichtse kampioenen'

11 apr. 2024

Naar aanleiding van het nieuwsbericht dat gisteren door RTV Maastricht op social media werd gepost, willen wij als stichting Maastricht Vitale Stad hier uiteraard een reactie op geven:


De mensen van de stichting Maastricht Vitale Stad betreuren het dat de huldiging van sportkampioenen niet terugkeert. Een dergelijke huldiging is van belang om het sport en beweegklimaat in onze stad te bevorderen.


Het klopt dat wij hebben aangegeven er geen mankracht voor te hebben. We zijn een kleine stichting die vooral opgericht is om mensen met elkaar te verbinden, waarbij sporten en bewegen een middel is om dat te realiseren. Wij organiseren geen sport- of beweegactiviteiten, daar zijn al veel mensen en organisaties mee bezig. We ondersteunen dit wel vanuit de financiële middelen die via het Maastrichts Sport Akkoord ter beschikking hebben en door het inschakelen van ons netwerk. Verder zijn we actief om de participatie van bewoners en gemeente te bevorderen en maken we ons sterk om samenlevingsopbouw samen met anderen een impuls te geven.


Het organiseren van een huldiging is nooit onze verantwoordelijkheid geweest. Toen het verzoek ons bereikte hier een grote rol in te spelen, hebben we gezegd dit niet te kunnen organiseren, maar dat we wel een bijdrage wilden leveren op een dergelijke bijeenkomst.


Die toezegging blijft staan. Dus als iemand anders het wel kan organiseren, zijn we erbij.

bottom of page