top of page

Netwerkbijeenkomst docenten Lichamelijke Opvoeding

4 jul. 2023

Van jongs af aan bewegen Als kinderen op primair onderwijs zitten, zien we kinderen die veel bewegen, spelen en plezier maken. Dit gedrag, van jongs af aan bewegen, willen we voortzetten als ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Hoe stimuleren we dat dan? Rondom deze vraag buigen zich docenten LO van het voortgezet onderwijs binnen en buiten Maastricht, Maastricht Vitale Stad en Maastricht Sport.


Om concreet aan de slag te gaan, hebben deze docenten LO een netwerk opgericht. De aftrap van dit netwerk was vrijdag 30 juni 2023 locatie Terra Nigra een school voor praktijkonderwijs. Het was een start om bij elkaar eens in de keuken te kijken. Terra Nigra had een mooi programma samengesteld met als welkom een heerlijke gezonde wrap.


In een heldere presentatie werden we ingelicht hoe de school het thema bewegen en gezondheid heeft ingericht. Met als voorbeelden: hun zaal is smart ingericht, leerlingen hebben de mogelijkheid om op school te ontbijten, als de leerlingen het willen kunnen ze in de pauze sporten, en er is de mogelijkheid tot naschoolse sport.


Als afsluiting van deze middag was er nog een mooie groepsopdracht. Zo moest de hele groep samen van A naar B waarbij diverse hindernissen overwonnen moesten worden. Een mooi voorbeeld van een samenwerkingsopdracht.


Dank aan Terra Nigra voor de goede organisatie en leerzame middag waarbij nu het stokje is overgedragen aan vmbo Maastricht, waarbij ook de weg tot intense samenwerking is ingezet om zodoende gezonde leefstijl bij leerlingen te blijven promoten.

bottom of page