top of page
Kerstmarkt Vrijthof Maastricht

Onze projecten

Sinds juni 2020 is er veel gebeurd en hebben vele organisaties het akkoord ondertekend. Netwerken zijn opgebouwd en met elkaar verbonden. Nieuwe initiatieven zijn (financieel) ondersteund en bestaande programma’s (in bijvoorbeeld het basisonderwijs en kinderopvang) zijn doorontwikkeld. Een belangrijk speerpunt voor ons is om samen met andere mensen en organisaties de randvoorwaarden voor een gezond en leuk leven structureel en duurzaam te verbeteren. 

01

Basischool in beweging.jpg

Basisschool in Beweging: sporten en bewegen als vast onderdeel op school.

Samen met de scholen en onze partners werken we aan een gezond en kwalitatief sport- en beweegklimaat voor jongeren in Maastricht. Het programma Basisschool in Beweging biedt een op maat gemaakte aanpak. Wij zijn namelijk van mening dat deze aanpak voor het basisonderwijs noodzakelijk is om aan te sluiten bij de wensen en behoeftes van elke school. Daarmee vergroten we de slagingskans op lange termijn en kunnen we actief en efficiënt werken aan het verbeteren van het sport-, beweeg- en gezondheidsklimaat voor leerlingen in en rondom de school

02

Actieve dagbesteding voor mensen met dementie

Zo’n 90% van bewoners van verpleegtehuis en 75% van bewoners van verzorgingshuizen is inactief. Een actieve levensstijl is één van de belangrijkste factoren voor het behoud van zelfredzaamheid op hogere leeftijd en voor het onafhankelijk uitvoeren van dagelijkse taken, zoals traplopen en boodschappen doen (TNO, 2007). Er zijn specifieke activiteiten en beweegprogramma’s ontwikkeld gericht ouderen in zorginstellingen.

Actieve dagbesteding voor mensen met dementie.jpg

03

Vrijwilliger-vh-Jaar-2-1024x768.jpg

Huis voor de Sport Limburg en Kimbria Racket Club

Huis voor de Sport Limburg begeleidde Kimbria Racket Club uit Maastricht bij het maken van een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP). Een MJOP geeft verenigingen een duidelijk overzicht van wanneer welk onderhoud aan de accommodatie moet plaatsvinden en wat de kosten daarvan zijn. Benieuwd waarom Kimbria het MJOP liet opstellen en wat het de club oplevert? Wij vroegen het Frits Janssen (penningmeester) en Peter van de Kragt (voorzitter) van Kimbria Racket Club.

bottom of page