top of page

Schaakvereniging Maastricht

De Schaakvereniging Maastricht maakt schaken populair bij jong en oud!

Met steun van o.a. MVS heeft de Schaakvereniging Maastricht op meerdere plekken in de stad schaakspelen geleverd, zodat meer mensen op meerdere plekken kunnen schaken en ook andere mensen kunnen ontmoeten dan bij bijeenkomsten van de vereniging zelf. Dat draagt bij aan het aantrekkelijk maken van het schaken.

 

De Schaakvereniging Maastricht is een actieve vereniging. “Het aanbod van Schaakvereniging Maastricht is erop gericht dat je beter leert schaken. Op een leuke aantrekkelijke manier. Ieder op zijn eigen niveau, met eigen ambitie en mogelijkheden. Er zijn daarom veel trainingen ingeruimd in ons aanbod. Bij Schaakvereniging Maastricht vind je een aantrekkelijk afwisselend aanbod van een reguliere competitie afgewisseld met instructie, toernooien en matches in de fantastische locatie van de Geusselt Sporthal, met een gezellige bar direct naast de speelzaal. Onze trainingen en snelschaak- en rapid-toernooien staan ook tegen een kleine vergoeding open voor leden van andere verenigingen.”

 

De vereniging is daarnaast ook op een aantal basisscholen actief. Het is van belang dat kinderen en jongeren, naast fysiek actief zijn, ook aan hun mentale vitaliteit kunnen werken en dat niet alleen via e-gamen doen, maar ook buiten de eigen (woon)kamer en daarmee in contact met anderen komen. Samen met partners, waaronder MVS, worden de mogelijkheden bekeken om naast het stimuleren van schaken in de breedte, potentiële toppers verder te kunnen opleiden. Met Maastricht schaakstad als wenkend perspectief. Iets dergelijks reikt op dit moment verder dan de financiële mogelijkheden van deze krachtige en vitale vereniging, evenals de mogelijkheden van MVS zelf. Toch is MVS blij om (financieel) bij gedragen te hebben om Maastricht van verschillende schaakplekken te voorzien!bottom of page